3PEc bezoekt ijsfabriek - Sint-Paulus Gent

08/03/2017 16:093PEc bezoekt ijsfabriek

Op maandag 13 februari brachten de leerlingen van 3PEc5 een bezoek aan ‘de ijs-ster', een Gents familiebedrijf dat ambachtelijk ijs produceert. Het ijs wordt vervaardigd met verse hoevemelk in plaats van melkpoeder en in de sorbets worden enkel verse zongerijpte vruchten verwerkt. Naast het roomijs, biedt de ijs-ster ook tal van ijsdesserts aan, van frisco's tot handgemaakte ijstaarten. Dit zowel voor particulieren als voor de betere horecazaak.


De leerlingen werden ontvangen en rondgeleid door bedrijfsleider Olivier Roland himself. Op 1 oktober 2007 nam hij ‘de ijs-ster' over samen met zijn vader Louis en broer Guy. Olivier, toen chef-kok met een eigen restaurant te Zomergem, zag het als een nieuwe uitdaging om de traditie om op ambachtelijke wijze roomijs op basis van verse hoevemelk te maken verder te zetten en in eer te houden. Vandaag zegt Olivier daar nog het volgende over: ‘Als vader van drie ben ik bezorgd over een degelijke opvoeding van mijn kinderen, ook op culinair vlak. Ik vind het belangrijk dat ze de waarden van gezond eten en verse en eerlijke producten leren appreciëren. Dit zijn waarden die ik via ‘de ijs-ster' ook naar de maatschappij wil vertalen, door de ambachtelijke productie van heerlijk schepijs en ijsdesserts. Het gebruik van verse melk, eieren, boter en vers fruit en het achterwege laten van kleur- en smaakstoffen garanderen kwaliteitsvolle eindproducten die échte smaken bevatten. Smaken die natuurlijk en puur zijn, en niets te maken hebben met de chemische en industriële smaken waarmee kinderen veel te vaak in contact komen.'


Nadat Olivier aan de leerlingen het volledige productieproces van ijs had laten zien, werden ze getrakteerd op een vers geproduceerd potje vanille-ijs. Een smakelijke uitsmijter van hun eerste bedrijfsbezoek in schoolverband.

Categorie: Schooljaar 2016-2017