5MEcMt bezoekt Resilux Wetteren - Sint-Paulus Gent

22/10/2014 18:515MEcMt bezoekt Resilux Wetteren

Op dinsdag 21 oktober was het Wetenschapsdag voor de leerlingen van 5MEcMt. In de voormiddag werd een workshop over de ecologische voetafdruk bijgewoond in de campus Schoonmeersen van de Hogeschool Gent.

In de namiddag werd een bezoek gebracht aan de Belgische multinationale onderneming Resilux, met hoofdzetel in Wetteren. Resilux is een PET-producent die de laatste jaren bijzondere inspanningen doet op vlak van ecologie.

Zo ontwikkelde Resilux samen met het Nederlands-Zwitserse Innovative Packaging Solutions (IPS) de Airopack als een kunststofalternatief voor glas, tetrapak of aluminium voor de verpakking van onder meer tandpasta, crèmes en doucheproducten. Volgens Resilux betekent Airopack ecologisch een zeer belangrijke vooruitgang.

Na een uitgebreide presentatie over de onderneming door de financiële directeur, leefden de leerlingen zich helemaal uit tijdens de rondleiding in de fabriek zelf. Vooral het verzamelen van afval-PET-preforms was dé attractie. Als afsluiter kregen de leerlingen nog drankje en mochten ze ook een zakje Resilux-gadgets meenemen naar huis.

Categorie: Schooljaar 2014-2015