6MEc neemt afscheid van Corentin Piret - Sint-Paulus Gent

08/03/2017 16:176MEc neemt afscheid van Corentin Piret

Op 1 september 2016 bleek een ‘bijzondere' leerling de economieklas van het zesde jaar te vervoegen. Corentin Piret zakte vanuit Wallonië af naar Vlaanderen om gedurende een vijftal maanden zijn Nederlands te verbeteren. Corentin had in Wallonië zijn einddiploma secundair onderwijs al behaald en dus lag de prioriteit op het leren kennen en spreken van de Nederlandse taal. 

Op vrijdag 10 februari nam Corentin afscheid van Sint-Paulus en van zijn klasgenoten. Een deel van zijn allerlaatste les in de Marathonstraat werd voor zijn afscheid ter beschikking gesteld. Corentin had voor drankjes en een versnapering gezorgd. Maar alvorens de receptie te laten starten, paste een slotwoord van Corentin zelf. Omdat het historische woorden waren willen we de volledige speech graag met u delen: ‘Bedankt allemaal!' Vrij indrukwekkend om te horen hoeveel Nederlands je al kunt leren op vijf maanden tijd. 

Nadat de kelen gesmeerd waren bracht klasgenoot Maxime De Vriese nog een lied voor afscheidnemende Corentin. Hij bracht ‘Sensualité' van Axelle Red en deed dat vooral omdat het een Franstalig liedje was en (wellicht) niet omdat hij inhoudelijk nog een laatste boodschap aan Corentin wou meegeven. En zoveel Franstalige liedjes zijn er nu ook niet...

Of er hier en daar nog een traan werd weggepinkt, laat ik in het midden. Ondertussen vertoeft Corentin al in Malta, waar het de bedoeling is om zijn Engels te verfijnen. Benieuwd met welk Franstalig lied ze hem daar zullen uitzwaaien.

Categorie: Schooljaar 2016-2017