Aanbod 1ste Graad - Sint-Paulus Gent

Aanbod 1ste Graad

STERK IN LATIJN

Heb je een uitgesproken talent voor taal en ben je geboeid door klassieke culturen?
Vergeet jij helemaal wat er rondom jou gebeurt als je leest over gladiatorengevechten of Romeinse paardenrennen? Vraag je je af wat Harry Potter of de Nachtwacht (Ketnet) bedoelen als ze bijvoorbeeld ‘ad Inferos' uitroepen? Wil je begrijpen wat een politicus bedoelt als hij met een Latijnse boutade zijn tegenstander imponeert? Ben je nieuwsgierig of de Minotaurus of dat oude Troje nu echt hebben bestaan? Dan loont het zeker de moeite kennis te maken met Latijn!

STERK IN JE TALENT

In deze richting willen we echt op zoek gaan naar jouw talenten. Waar ben jegoed in? Wat boeit jou? In tegenstelling tot de richting Sterk in Latijn worden de vijf uren als volgt ingevuld:

Je krijgt 1 uur extra Nederlands, 1 uur extra Frans en 1 uur extra wiskunde. In die uren krijg
je geen nieuwe leerstof te verwerken, maar wordt dieper ingegaan op
reeds geziene leerstof. Een extra tekst voor Frans, een bij­komende opdracht voor Nederlands of extra oefeningen voor wiskunde
Gedurende twee uren per week wordt er heel vernieuwend gewerkt. Je maakt
er kennis met verschillende projecten die als doel hebben jouw talenten op
te sporen. De projecten waar we op inzetten zijn:

  • Learning tools (verplicht)
  • Artistieke vorming
  • Wetenschappen en techniek
  • Technologics
  • Sport en bewegingsopvoeding
  • Taal en communicatie

In het eerste jaar mag je, naast het verplichte project Learning Tools, nog één project kiezen dat jou het meest aanspreekt. In het tweede jaar mag je 2 projecten vrij kiezen. Op die manier heb je op het einde van het tweede jaar kennis gemaakt met vier verschillende projecten. We zijn ervan overtuigd dat je zo voldoende gewapend bent om een juiste studiekeuze naar de tweede graad toe te maken.

De brochure met de inhoud van de te kiezen projecten kan je hier downloaden.