Actie Rode Neuzen Dag - Sint-Paulus Gent

28/11/2019 15:06Actie Rode Neuzen Dag

Project 'Hoe maak ik het verschil' gelanceerd in campus Marathon!
De campus wordt zelfs een Rode Neuzen school!


Dit schooljaar dagen we de leerlingen derde graad in campus Marathon uit om het verschil te maken op vlak van wetenschap en techniek, zorg en gezondheid of mens en samenleving. Hoe ze dat invullen, mogen ze zelf beslissen. 
Op vrijdagnamiddag 8 november leverde de brainstormsessie heel mooie voorstellen op. Sommige groepjes willen bomen planten op de campus volgens het 'adopteer een boom-principe', andere leerlingen kiezen om een carnavalsfeestje te organiseren voor zieke kinderen. 
Ook sensibiliseren rond gehoorschade, een spel 'ecopoly' in elkaar steken,... behoren tot de acties die de leerlingen op poten willen zetten. Om dit te realiseren én een toonmoment van hun mini-evenement voor te bereiden, zullen er een aantal lesvrije momenten voorzien worden in het tweede semester. De leerlingen zijn alvast enthousiast!

Onder het motto 'anderen helpen maakt zelf gelukkig', schreven we ons met dit project ook in als Rode Neuzen school. Deze organisatie wil scholen belonen die werken aan een beter welbevinden. 
Daar was onze leerlingenraad met een welkomstlunch van de 6des voor de 5des, een Halloween sleepover op de school,... al goed mee bezig. Toch hopen wij dit schooljaar extra het verschil te maken, op onze school maar ook daarbuiten! We wensen de leerlingen alvast veel succes met de uitwerking van hun projectje!

 

Categorie: Schooljaar 2019-2020