Mini Ster Awards Oost-Vlaanderen 2017 - Sint-Paulus Gent

24/04/2017 08:55Mini Ster Awards Oost-Vlaanderen 2017

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Vlajo Oost-Vlaanderen op woensdag 19 april de Mini Ster Awards Happening. De feestelijke afsluiter van een ondernemingsjaar waarbij de beste miniondernemingen van het jaar één of meerdere Awards in ontvangst mogen nemen.

Ook dit jaar behoorden de miniondernemingen van Sint-Paulus Gent tot de potentiële winnaars. Uiteindelijk mocht enkel Creazy Cure twee vrij logische Awards in ontvangst nemen. Enerzijds de Gouden Mini Ster, de hoogste onderscheiding voor een Oost-Vlaamse minionderneming. Deze wordt echter uitgereikt aan de minionderneming die de provinciale finale voor beste minionderneming gewonnen heeft. En dat wisten we dus al sinds half maart. Anderzijds de Award voor de meest sociale minionderneming. Wetende dat Creazy Cure als enige Oost-Vlaamse minionderneming geselecteerd is voor de Vlaamse SEP-finale (Sociale Economie Project), kon het natuurlijk moeilijk anders dan dat ze die Award in Oost-Vlaanderen zouden winnen.

Maar de andere Awards gingen dus naar andere miniondernemingen van andere scholen. Vooral de runner-up (of was het losing-down) van de provinciale finale, Power-Up van Zele, werd met drie Awards rijkelijk beloond. Voor hetzelfde geld waren de rollen omgekeerd als de jury van de provinciale finale eerder voor het technologische dan voor het sociale aspect had gekozen.

Dat Creazy Cure toch de beste minionderneming van Oost-Vlaanderen was dit schooljaar, bleek uit het aantal sterren dat ze kregen. In totaal zijn er vijftien categorieën waarbinnen een ster te verdienen valt en Creazy Cure kreeg er maar eventjes dertien. Dat waren er al drie meer dan de tweede geplaatste minionderneming en de andere miniondernemingen komen niet eens op de finishfoto.

Trouwens, nog 'schoon volk' van Sint-Paulus Gent op het podium tijdens de Awards Happening. Ex-leerling en ex-miniondernemer Wouter Maenhout bracht immers als jonge ondernemer een getuigenis. Goed voorbereid was hij alleszins want hij bracht die getuigenis al drie opeenvolgende jaren voor de leerlingen van seminarie economie 1.

Daarmee zitten de activiteiten van Vlajo Oost-Vlaanderen erop voor de miniondernemingen van Sint-Paulus. Volgt nog een spannend begin van de maand mei met twee finales op een rij voor Creazy Cure. Op dinsdag 2 mei de SEP-finale in de Voka-box in Gent en op woensdag 3 mei de Vlaamse finale in het auditorium van BNP Paribas Fortis in Brussel. Kijken of daar ook nog Awards te rapen vallen.

Foto's kan je in het fotoalbum bekijken.

Categorie: Schooljaar 2016-2017