Minimarkt door derdejaars economie Patijntjestraat - Sint-Paulus Gent

03/06/2015 08:27Minimarkt door derdejaars economie Patijntjestraat

Op maandag 1 en dinsdagmiddag 2 juni organiseerden de leerlingen van het derde jaar richting economie van de campus Patijntjestraat tweemaal een minimarkt.

De markt zelf was het orgelpunt van een praktische opdracht voor het vak economie. Twee maanden geleden waren zes groepjes gestart met het schrijven van een ondernemingsplan om goed voorbereid te zijn op de eigenlijke verkoopdag zelf. Stap voor stap leerden ze de onderdelen van een ondernemingsplan kennen en moesten ze dit toepassen voor hun eigen kleine onderneming.

Elke dag stonden er op de markt drie ‘kraampjes’. De aangeboden producten waren de ene verkoopdag popcorn, chips en smoothies. De andere verkoopdag waren dat worstenbroodjes, chocoladefondue met fruit en diverse soorten cakes. De deelnemende ondernemingen kregen las originele namen Maize & More, Mr. Chip, Smoothiebar, ’t Worstenhuisje, Chocoloco en Sint Pol’s Got Cake. 

De verkoop verliep zeer vlot en alle kleine ondernemingen bereikten ruim de minimumdoelstelling van break-even te draaien. Winst was meegenomen maar vooral het leerproces was belangrijk. Maar als echte ondernemers slaagden de derdejaars met glans wat winst betreft.

Categorie: Schooljaar 2014-2015