Miniondernemers bezoeken onderneming - Sint-Paulus Gent

26/05/2016 10:54Miniondernemers bezoeken onderneming

Na een schooljaar zelf ondernemen gingen de miniondernemers op woensdag 25 mei eens kijken of de échte ondernemingen dat ook wel goed doen.

Beslist werd dat de onderneming Vleeswaren Antonio uit Gavere eens onder de loep werd genomen. Vleeswaren Antonio is een moderne en groeiende onderneming, gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen, met als topproducten de Breydelham en het Breydelspek. Al de producten zijn vervaardigd uit puur Belgisch varkensvlees van de hoogste kwaliteit. De producten worden met een geheime kruidenmix bestrooid en ovengebakken in een authentieke warme luchtoven.

Een extra reden om naar Gavere te trekken is het nieuwe gebouw, dat een voorbeeld is op gebied van milieu, veiligheid, kwaliteit en marketing. 
Het bedrijfsbezoek startte met een voorstelling van de onderneming waarin zowel geschiedenis, missie, producten als marketing ruim aan bod kwamen. Daarna volgde een korte bedrijfsfilm die als het ware een samenvatting was in beelden van de voorstelling in woorden.

Vervolgens was er een rondleiding in de onderneming met als speciale attractie het omtoveren van alle miniondernemers tot witte plastieken poppetjes met een blauw mutske en blauwe schoentjes. Omgekeerd waren de miniondernemers smurfen geweest. In de nieuwe productiehal zijn alle nodige voorzieningen getroffen zodat de bezoeker het hele productiegebeuren kan volgen. Ook de milieuvriendelijke ingrepen en ecologische systemen kregen een plaats in het bedrijfsbezoek. 

Tot slot was er uiteraard een degustatie van de Breydelproducten om het eindoordeel van de miniondernemers positief te beïnvloeden. En dat eindoordeel was dat ‘Breydel’ goe bezig is. Sterke missie die consequent wordt doorgetrokken in het gehele beleid en een sterk marketingbeleid zoals goede (mini)ondernemers het allemaal zouden moeten doen

Categorie: Schooljaar 2015-2016