Miniondernemers brengen bedrijfsbezoek aan Graanstokerij Filliers - Sint-Paulus Gent

29/05/2015 20:57Miniondernemers brengen bedrijfsbezoek aan Graanstokerij Filliers

Naar goede traditie bezochten de nieuwe miniondernemers van Sint-Paulus Gent (schooljaar 2015 - 2016) een bezoek aan Graanstokerij Filliers te Bachte-Maria-Leerne, bij Deinze. Dit bezoek vond plaats op woensdag 27 mei 2015, de allerlaatste van een reeks van 15 lessen van het seminarie economie 1. Daarmee hebben de leerlingen hun opleiding tot miniondernemer voltooid en kan volgend schooljaar het ondernemingsplan van twee groepen concreet uitgewerkt worden.

Uniek aan dit bedrijfsbezoek aan Filliers was dat 'kroonprins' Emile Filliers onze gastheer was. Emile (net 30 jaar geworden) is oud-leerling van Sint-Paulus uit de richting Economie - Moderne Talen en stond er op om zelf voor de rondleiding en de uiteenzetting over marketing in te staan.

Bijgevolg werd het geen rondleiding volgens het boekje maar werd hier en daar letterlijk van de geijkte paden afgeweken en kwamen we in ruimtes van het bedrijf terecht waar we nooit voorheen mochten komen. Zijn uiteenzetting over de marketing van Filliers was er dan wel één volgens het boekje. Zoals geleerd op school werden de 4 P's (product - prijs - plaats - promotie) voorgesteld en telkens toegepast op Filliers. Als vijfde P werd de P van People toegevoegd om de waarden van een familiebedrijf te demonstreren. 

Voor deze rondleiding en presentatie en de gehele gastvrije ontvangst kunnen we Emile zoveel jaren na afstuderen enkel maar een 10 op 10 geven.

Categorie: Schooljaar 2014-2015