NIeuwe miniondernemingen schooljaar 2017-2018 - Sint-Paulus Gent

06/06/2017 10:27NIeuwe miniondernemingen schooljaar 2017-2018

De levenscyclus van miniondernemingen op Sint-Paulus Gent is onverbiddelijk. Amuseco en Crazy Cure zijn ontbonden maar ondertussen stonden al vijf nieuwe projecten klaar om de fakkel over te nemen. Op woensdag 17 mei deden ze een gooi naar de titel 'minionderneming Sint-Paulus Gent 2017-2018'.

Deze projecten haalden het jammer genoeg niet.

FrameWork

FrameWork wou dat mensen creatief aan de slag gingen en de fotokader(s) creëerden die ze altijd al wilden hebben. De standaard-fotokaders die ze wilden verkopen zijn voor foto's met een formaat van 10 cm op 15 cm. Voor de fotokaders konden de klanten zelf een rand kiezen. De randen waren magnetisch waardoor de klanten door middel van magneetjes de kader konden personaliseren.

Glassp

GLASSP wou met behulp van een glassnijder lege flessen omvormen tot drinkglazen en kaarshouders. GLASSP wou daarmee leuke flessen van de glascontainer redden. Door aan leuke flessen een andere bestemming te geven, werd afval in een nieuw productieproces gebruikt. Naast een bijdrage te leveren aan het milieu, kondenn de klanten bovendien beschikken over unieke en hippe drinkglazen of kaarsenhouders.

Sensitive

SensiTive wou zelfgeproduceerde verzorgingsproducten op basis van natuurlijke grondstoffen verkopen. Het unieke aan hun producten was dat ze voor de productie geen gebruik maakten van chemicaliën op basis van aardolie maar enkel natuurlijke producten zoals olijfolie. De traditionele geur- en kleurstoffen werden niet in de producten gebruikt omdat veel mensen er een allergische reactie op hebben. Ze werden vervangen door natuurlijke producten die dezelfde functie hebben in het product maar geen huidallergie veroorzaken. Door herbruikbare verpakkingen te gebruiken wilden ze ook verder de ecologische voetafdruk verlagen.

Deze projecten haalden het wel en worden volgend schooljaar gecommercialiseerd in een nieuwe minionderneming.

Green Queen

Green Queen wil zijn groene steentje bijdragen door het verkopen van Climate Greeting Cards. Dit zijn wenskaarten met een boodschap en een inhoud. Enerzijds vinden klanten op de voorkant een cartoon, een pakkende tekst, een emotionele foto... die hun aandacht vestigt op de klimaatproblematiek. Anderzijds vinden ze binnen in een zakje met zaadjes voor een plant, struik, bloem of boom naar keuze. Daarmee wil Green Queen zich onderscheiden van soortgelijke aanbieders van wenskaarten. De wenskaart heeft ook een nuttige bestemming en zet mensen aan tot concrete actie om iets te doen voor de natuur.

Kabba

Kabba verkoopt tote bags die bedrukt worden met typische Gentse woorden, uitspraken of uitdrukkingen. Kabba wil typische Gentse woorden en uitdrukkingen nieuw leven inblazen. De reden dat ze dit willen doen is omdat heel veel inwoners van Gent vandaag het Gentse dialect niet meer kennen. Daarom willen we een stukje cultuur terug naar de Gentenaars brengen.

Benieuwd wat dat zal worden... Come and see next schoolyear!

Categorie: Schooljaar 2016-2017