Ondernemer Sophie Pelgrims voor de klas - Sint-Paulus Gent

19/01/2016 18:19Ondernemer Sophie Pelgrims voor de klas

Op dinsdag 19 januari 2016 bracht Sophie Pelgrims een bezoek aan de leerlingen van 6MEcMt en 6MEcWi in het kader van het project ‘Ondernemers voor de Klas’.

Sophie Pelgrims is een spontane en gedreven muzikante met een grote liefde voor muziek. Dagelijks zet ze haar passie in om een uiteenlopend publiek te bekoren, van klassieke orkestprojecten tot zotte muziekinitiaties, kamermuziek op evenementen tot private dwarsfluitlessen. Ze is deeltijds lerares aan de muziekacademie en als freelance muzikante werkt ze bovendien mee aan diverse muziekprojecten.

Vanuit de overtuiging dat muziek en kinderen een geweldige combinatie zijn, startte ze in 2011 een eenmanszaak en werd aldus zelfstandige in bijberoep. Na een uiteenzetting over haar loopbaan ging Sophie nog in dialoog met de leerlingen om na te gaan wat hen aantrekt of eerder afschrikt om ondernemer te worden.

De voor- en nadelen van ondernemer zijn werden op een praktische manier nog even op een rijtje gezet. Ten slotte mochten de leerlingen in kleinere groepen zelf bepalen welke onderneming ze zouden opstarten indien er geen werknemersstatuut bestond en ondernemer worden de enige optie was. Daarna volgde nog een klassikale nabespreking rond ‘interesse’ en ondernemerschap.

Meer info over Muzkido: https://muzkido.wordpress.com/

Categorie: Schooljaar 2015-2016