Ondernemer voor 6MEc - Sint-Paulus Gent

08/03/2017 16:12Ondernemer voor 6MEc

Van 9 januari t.e.m. 3 maart 2017 vond een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.


Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen.


Dit om het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten en een positieve beeldvorming over ondernemerschap bij jongeren te creëren. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.


Ook Sint-Paulus Gent nam met zijn zesdes uit de richting Economie deel aan dit project. Op dinsdag 17 januari was Wouter Danckaert van Techtomar, een start-up die technologiebedrijven wil helpen sneller te groeien, te gast in de Marathonstraat. Wouter Danckaert heeft een diploma in de rechten, algemeen management en publiek management. Hij startte zijn carrière als een consultant bij PricewaterhouseCoopers in 2006.

Twee jaar later werd hij de general manager van het Streekoverleg Zuid-Oost Vlaanderen. Eind 2012 verliet hij het Streekoverleg om partner en CEO te worden van Inside Matters, een spin-off bedrijf van de Universiteit van Gent, dat actief is in 3D X-Ray Microscopie. Na een succesvolle periode van groei en het succesvol afronden van de eerste investeringsronde, besliste Wouter Danckaert om Inside Matters te verlaten om Techtomar te starten samen met Leiv Hendrickx.
Met de enige verwondering en verbazing luisterden de zesdes anderhalf uur geboeid naar het verhaal van Wouter Danckaert. Daarna was er nog ruim de mogelijkheid om vragen te stellen.

Categorie: Schooljaar 2016-2017