Opstart miniondernemingen 1415 - Sint-Paulus Gent

10/10/2014 15:32Opstart miniondernemingen 1415

Op woensdag 1 oktober was er de officiële opstart van de miniondernemingen van Sint-Paulus Gent schooljaar 2014-2015. Na een maand hard werken achter de schermen werden doelstellingen en plannen voorgelegd aan Freekje Van Schuylenberg, coördinatrice van het project Vlajo miniondernemingen voor Oost-Vlaanderen. Dit schooljaar pakt Sint-Paulus Gent voor de derde keer in haar bestaan uit met twee miniondernemingen.

Minionderneming Den Strop telt 12 ondernemers en heeft als core business het in de schijnwerpers stellen van de stad Gent. Tot de plannen behoren de verkoop van Gentse producten zoals cuberdons, ‘sneeuwballen’, ‘mokken’ … Den Strop wil ook alle Gentenaars, ex-Gentenaars en niet-Gentenaars uitdagen wat betreft hun ‘weetjes’ over Gent via de organisatie van een quiz. Deze Gentse kwiestenbiebel zal plaatsvinden op zaterdag 28 februari om 19.00 u. in de campus Patijntjestraat 45 uiteraard in Gent. De quizmaster is de Gensche perfesser Freek Neirynck.

Minionderneming Eco-Frame telt 9 ondernemers en heeft als core business het produceren en verkopen van ecologische houten kaders. De kaders worden aangepast naar tijdstip en gelegenheid en zijn maatschappelijk verantwoord. Niet enkel wordt gebruikt van milieuvriendelijke materialen, bovendien worden deze materialen gerecycleerd want betreft het overschotten van een onderneming die keukens, badkamers … op maat maakt voor de klant. 

Categorie: Schooljaar 2014-2015