Spring over je grens - Sint-Paulus Gent

Spring over je grens

Met Sint-Paulus spring je verder


... over de grenzen van kennen en kunnen
Kennen, kunnen en weten. Als school kunnen we er niet omheen. We dagen je kennis uit via de leerstof. Je verruimt wat je kan en wat je weet door het te toetsen aan de leerstof die we je aanbieden. We helpen je leren, zodat we samen met jou die dode letters tot leven brengen.

... over fysieke grenzen
We geloven dat een bewegend lichaam zich beter en gezonder voelt, dus stimuleren we je graag om in beweging te blijven. Ben je een geboren atleet of ben je liever lui dan moe? We dagen je uit om op je eigen manier je fysieke grenzen te ontdekken en ze beetje voor je uit te duwen.

... op creatief vlak
Bij een bewegend lichaam hoort een beweeglijke geest. In de lessen plastische en muzikale opvoeding krijg je de kans om buiten de lijntjes te denken. Reizen, museumbezoek, theater, film,... het zijn allemaal middelen om de wereld een beetje anders te bekijken.

... in je relaties
Jongens en meisjes. Leerlingen en leerkrachten. Kinderen en ouders. Mijn school of jouw school. Ik en de rest van de wereld. We denken allemaal zo anders. Je bent nooit zomaar dezelfde als je vrienden. En eigenlijk begrijp je de helft van de tijd niet waarom iemand anders denkt en doet dan jij. Alleen al in je relaties met andere mensen zijn er massa's grenzen die je wil verkennen.