Tweedaagse 4des Humane Wetenschappen 2017 - Sint-Paulus Gent

26/02/2017 14:52Tweedaagse 4des Humane Wetenschappen 2017

Meer foto's in het fotoalbum.

Ook buiten de vier schoolmuren kunnen we veel leren en daarom gingen de vierdejaars humane wetenschappen op tweedaagse. In Lokeren draaiden ze een hele dag mee in 'De Vinderij', een school voor buitengewoon onderwijs (type 2,3 en 9) voor kinderen van 2,5 jaar tot 13 jaar. De leerlingen waren unaniem: het was een positieve ervaring!

De volgende dag moesten ze vroeg uit de veren om een stadsspel rond duurzaamheid, georganiseerd door de jeugddienst Gent, te spelen. Met de tablets in de aanslag renden verschillende groepjes door de stad om zoveel mogelijk opdrachten te vervullen. 'Vree wijs' waren de woorden die we die voormiddag het meest hoorden.

In de namiddag mocht het iets rustiger en keken we naar de film 'Jagten' over een kleuterleider die ten onrechte van kindermisbruik beschuldigd wordt. Genoeg stof om over na te denken. Ondanks de - voor sommigen toch - korte nacht bleef iedereen geboeid kijken: de film maakte indruk.

Wij, leerkrachten, kregen ook dit jaar te horen: u heeft echt een aangename groep! Ook wij gingen dus tevreden naar huis.

Categorie: Schooljaar 2016-2017